Aura Kasih Marah Pakai Bahasa Sunda, Sindir Siapa?

ini arti yang kerap digunakan oleh ibuk-ibuk zaman now. Berarti kira-kira, menyendiri sesaat, gak ngurusin rumah tangga. Maksudnya merupakan agar pikiran fresh lagi, agar gak stress, dan lain-lain.

Aura Kasih Marah Pakai Bahasa Sunda, Sindir Siapa?

Eh si Akang jika saya ngomong masalah me time tetap ngomel, “Apa..?? Ibu itu telah umumnya me time-nya! Ayah nih yang perlu me time! ”

Hahaha. Lha iya, memang si Akang type yang ngurusin keluarga banget. Seringkali, waktu blio ada didalam rumah serta saya lagi repot ngetik-ngetik, blio yang nyediakan makanan (sholawat.. mudah-mudahan demikian selama-lamanya, aamiin..).

Upama calikan dina korsi, teu kenging sila tetapi kedah ngarambaykeun sampean & panangan teu kenging nyepeng kana panyekelan korsi,
Umami ngampar kedah emok, upami ngangken tamu dijalan teu kenging waka ditaros tujuannana,
Upama tamu bade mulih usahakeun pertahankeun dengan cara lisan siga anu masih tetap sono keneh katamuan justru siga anu rek disuguhan. Komo tingkah pisan dijurung-jurung balikmah. Jajapkeun tamu minimum nepika lawang optimal nepika jalan.
Dina pangangkenan duduluran optimal ngangken duduluran tingkah diwilah-wilah tidua sebelah pihak.
Trampil dina miara anak & keluarga tikawit kasehatannana, kebersihananan akhlak jeung didikanana. Sabab anu deukeut ka anak jeung keluarga teh nyaeta indungna.

Pemeliharaan Keluarga

Tingkah aya keluarga raheut pikiranana kulaku lampah urang,
Tingkah aya keluarga anu nganegatifkeun kana hiji masalah diurang. Seperti teu akur jeung dulur teu nyaah kabaraya, pilih kasih, beda heman atawa koret dugika dulur harapan kadeungeun-deungeun. Aya kapentingan sagala teu wani. Engke sok pinuh ku panggogoreng ti dulur.

Trampil dina ngatur jeung neangan rizqi di antarana ;

Langkah ngatur rizqi :

Ditilukeun 20% disimpen ngarana tulang punggung, 30% disimpen sesaat bisi aya kabutuh ngadadak, 50% keur kabutuhan sapopoe.
Sing tangginas beubeulian kanu piaweteun jeung dapat diwariskeun nyaeta tanah.

Langkah neangan rizqi kabagi 3 :

Boga perusahaan tetapi tingkah anu matak ngaragragkeun kana harkat darajat,
Kudu daek pas tanam. Kudu dapat nyiptakeun dahareu anu kanjat dapat di pelak ku urang (Melak warung hidup),
Jalan ningkatkeun kakayaan jeung kautamaan agar meunang rizqi mutajaridin.

Posisi istri dina melawan keutamaan.

Dawuh Allah dina Alqur’an :

الرّجال قوامون على النّساء بما فضّل الله بعضهم … إلخ

“ Ari lalaki ngabawah parentah kasalaki

kusabab kaunggulan jeung kusabab napakan “

Tina ayat iyeu ngandung makna jika :

Mengapa kok ulas me time? Karena saya baru baca buku berjudul Me Time : Perjalanan Ibu Bahagia. Buku ini himpunan tulisan dari 33 penulis, ibuk-ibuk semuanya.

Salah satunya yang menulis merupakan teman dekat saya semenjak masa Multiply dahulu, yang begitu aktif menulis di media sosial hingga sampai saat ini, Bunda Intan Rosmadewi. Kebetulan saya ada masalah di universitas, ya sekalipun saja singgah ke Pondok pesantren beliau, apalagi Bunda juga baru saja ultah. Ngobrol-ngobrol dengan Bunda umumnya tetap memberikan saya kesegaran, karena pengalaman Bunda membesarkan 12 anak, dengan masih melanjutkan studi hingga sampai S2 serta jadi pengajar di pondok pesantren, dapat diambil hikmahnya oleh emak-emak yang kerap bimbang seperti diriku. Apalagi ponpesnya juga di bukit, udaranya seger. Bunda tetap menyediakan tahu Ciburial yang enak pisan. Trus bisa hadiah buku pula… Jadi buat saya, berikut me time yang berkualitas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.